Monday, November 30, 2015

Turun 25kg Dengan Sarapan Pagi Sihat

Tukar Sarapan Pagi Sihat, Abang Zaki Turun 25kg* 


Inilah kisah Abang Zaki yang telah menjadi Juara Cabaran Turun Lemak Kuantan Musim ke-4 dan ke-5 yang baru sahaja selesai dilangsungkan minggu lepas.

Lihatlah perbezaan fizikal Abang Zaki ketika mula-mula menyertai Cabaran ini dan kini setelah selesai meraih gelaran Juara sekali lagi dan memenangi hadiah wang tunai yang disediakan oleh Coach Turun Berat Badan Pekan dan Kuantan.


Abang Zaki, umur 54 tahun, memulakan misi menurunkan berat badan dengan berat badan 105.4kg. Dengan bantuan Coach Turun Berat Badan wakil dari Pekan, Abang Zaki bersemangat untuk capai berat badan lebih baik untuk dirinya dengan mengubah sarapan pagi sihat. Setelah menyertai beberapa musim, Abang Zaki berjaya turun sehingga 86.5 kg. Sepanjang menyertai Cabaran Turun Lemak ini beberapa kali, Abang Zaki berjaya turun berat berjumlah 25kg! Walaupun ada sedikit kenaikan semasa sesi pertandingan direhatkan, Abang Zaki tetap istiqamah meneruskan usaha beliau untuk berjaya. Memang berbaloi apabila beliau memenang 2 musim pertandingan ini!

Antara faktor kejayaan Abang Zaki menurunkan jumlah 25kg ini ialah:
  • Mengambil sarapan pagi sihat setiap hari iaitu Aloe Vera Herbalife, Teh Hijau Untuk Diet Teamix Herbalife dan Shake Herbalife
  • Menjaga pemakanan dan memilih makanan yang sihat dan seimbang seperti yang disarankan oleh Coach Bebas Herbalife beliau sendiri.
  • Bersenam setiap hari. Abang Zaki selalunya berjogging beberapa pusingan sama ada sestiap pagi atau petang.
  • Minum air secukupnya seperti yang diperlukan oleh badan beliau sendiri.
  • Sentiasa menghantar menu yang dimakan kepada Coach Bebas Herbalife dan mengemaskini setiap aktiviti dan perubahan yang berlaku kepada dirinya.
Jadi, jika Abang Zaki berjaya melakukannya, mengapa tidak anda? Abang Zaki berjaya mengubah fizikal daripada seorang yang Obese menjadi seorang yang lebih berat badan (overweight). Abang Zaki berazam meneruskan misi ini dengan terus mengambil sarapan pagi sihat dan terus menyertai Cabaran Turun Lemak Herbalife Kuantan sehingga beliau mendapat berat badan ideal.

Adakah anda ingin mengubah fizikal anda sekarang dan turunkan berat badan seperti Abang Zaki?

Adakah anda ingin turut sama menyertai perjuangan mendapat berat badan ideal bersama-sama
Abang Zaki dan juga ramai lagi peserta dari Pekan, Kuantan, dan kawasan sekitarnya?

Adakah anda sudah bersedia menukar kepada sarapan pagi sihat, dan berjaya turunkan berat badan dengan bantu Coach Turun Berat Badan anda?

Jangan bertangguh lagi. Daftar sekarang untuk sertai Cabaran Turun Lemak Musim seterusnya dengan mengisi maklumat anda di bawah atau terus hantar Whatsapp ke nombor 017-9360797:-


Powered byEMF Contact Form

photo 
     

No comments:

Post a Comment

Isikan maklumat berikut

Isikan maklumat dibawah jika anda serius untuk melantik saya sebagai Jurulatih Pengurusan Berat Badan anda

Nama:
Email:
No Telefon

This HTML form was created by Freedback.

Menurunkan Berat Badan dengan Aziera Yazid