Monday, August 10, 2015

Kelab Nutrisi : Kerja Dari Rumah Yang Sangat Menyeronokkan!

Kenapa Kerja Dari Rumah Kelab Nutrisi Sangat Seronok? 


Sudah lebih dari satu minggu sejak saya mula menjalankan kelab nutrisi dengan kerja dari rumah. Saya sudahpun melalui pengalaman yang sangat menyeronokkan sepanjang tempoh ini.

Sebelum ini saya selalu bantu orang menurunkan berat badan hanya secara online bekerja di rumah sahaja. Tetapi kini saya telah mengambil keputusan untuk belajar mengenai kelab nutrisi bagi menyampaikan maklumat mengenai nutrisi dan cara pemakanan sihat, terutama untuk sarapan pagi. Saya ingin bantu lebih ramai orang Kuantan mendapat kesan Herbalife. Terima kasih tidak terhingga kepada Coach Iman dan Ida yang sudi menerima saya sebagai seorang pelatih di kelab nutrisi kepunyaan mereka.

Dalam masa  seminggu saya berada di Kelab Nutrisi Kerja Dari Rumah, saya rasa sangat seronok! Saya hanya perlu meluangkan masa sekurang-kurangnya 2 jam sahaja kerja dari rumah ini! Selain itu, dengan kerja dari rumah ini juga kami boleh bekerja sambil menguruskan anak-anak tanpa perlu dihantar kepada pengasuh atau orang lain.

Kenapa ramai orang yang sukakan Kelab Nutrisi?

Dalam Kelab Nutrisi semua orang dapat menambah pengetahuan mengenai maklumat nutrisi, pemakanan dan cara hidup sihat. Bukan sahaja kita dapat berkumpul bersama-sama orang yang positif setiap hari, tetapi juga dapat berkenalan dengan rakan-rakan baru dengan kisah kehidupan mereka yang menarik setiap hari. Selain daripada itu juga kita dapat mendengar testimoni Herbalife masing-masing yang telah mengambil sarapan setiap pagi di Kelab Nutrisi.

Walaupun sebagai seorang Coach Herbalife yang sudah lama mengambil nutrisi Herbalife ini, saya juga tidak terkecuali mendapat kesan secara langsung dengan hadir ke kelab nutrisi setiap hari. Saya jadi lebih berhati-hati memilih makanan sepanjang hari, berdisiplin dan juga lebih bersemangat membantu ramai orang lagi. Saya rasa tidak sabar untuk kembali ke kelab keesokkan harinya, untuk bertemu kembali dengan rakan-rakan kelab setiap hari.

Dalam peringkat permulaan ini, walaupun terasa sangat sibuk dan sedikit terhad dengan masa, berbanding bisnes online dari rumah sahaja, saya rasa hidup saya lebih terurus. Saya juga  dapat menguruskan masa dengan lebih bijak! Bukan setakat menjalankan bisnes online dan kelab nutrisi sahaja setiap hari, tetapi kami juga menjalankan aktiviti Cabaran Turunkan Berat Badan Herbalife Kuantan. Memang tak menang tangan melayan sambutan orang Kuantan yang berminat nak kurus dengan Herbalife ni!

Syukurlah walaupun sibuk, setiap hari saya rasa puas dan bertenaga. Setelah selesai kerja saya setiap hari, apabila berada di rumah dengan ahli keluarga juga rasa lebih ceria, dan tetap bertenaga melakukan kerja-kerja rumah hingga malam walaupun bangun seawal pagi!

Saya percaya perasaan ini adalah satu keberkatan dan nikmat dari Allah kerana saya telah bersama-sama menyertai misi menyebarkan maklumat nutrisi kepada orang ramai terutamanya warga Kuantan. Dengan berada di kelab nutrisi, saya telah dapat menyebarkan dakwah mengenai sarapan sihat kepada orang ramai. Dengan berkongsi dan melayan mereka bersarapan sihat setiap hari, Allah kurniakan rasa syukur, gembira,dan ketenangan. Saya betul-betul rasa seronok!

Inshaa-Allah, saya percaya dengan perasaan ikhlas menyebarkan maklumat nutrisi setiap hari, dan tidak jemu berkongsi sarapan sihat dengan semua orang, kejayaan akan hadir dalam hidup saya dan juga semua Coach Herbalife di Kuantan, serta di tempat yang lain.

Kata orang, kejayaan ialah datang 10% dari usaha kita dan 90% lagi melalui doa kepada Allah. Rezeki bukan hanya dalam bentuk duit semata-mata. Saya percaya Allah akan berikan rezeki yang melimpah ruah kepada niat dan usaha kita membantu orang lain mendapatkan sarapan sihat . Selama hanya seminggu saya kerja dari rumah menyumbang kepada usaha ramai orang untuk capai berat badan ideal dan menambah tenaga melalui sarapan pagi sihat, untuk bantu mereka menjalani hari dengan lebih bertenaga, saya sudah pun dapat merasai nikmat rezeki Allah. Subhanallah!

Jika anda ingin merasai sendiri keseronokan berada di dalam Kelab Nutrisi, anda boleh hadir ke mana-mana Kelab Nutrisi di sekitar tempat anda. Jika anda berada di Kuantan atau Pekan boleh hubungi saya untuk maklumat lanjut berkaitan Kelab Nutrisi.

photo 
     

No comments:

Post a Comment

Isikan maklumat berikut

Isikan maklumat dibawah jika anda serius untuk melantik saya sebagai Jurulatih Pengurusan Berat Badan anda

Nama:
Email:
No Telefon

This HTML form was created by Freedback.

Menurunkan Berat Badan dengan Aziera Yazid