Tuesday, May 12, 2015

3 punca kenapa berat badan susah turunKetahui 3 punca  kenapa berat badan susah turun, dan cara mengatasinya.

Mungkin anda rasa turunkan berat badan ialah satu yang susah untuk diri anda.

Mungkin anda masih tidak faham kenapa berat badan susah turun walaupun anda sudah mencuba pelbagai cara dan produk.

Pernahkah anda rasa orang lain mudah untuk turunkan berat badan,  mungkin kerana mereka ada banyak masa untuk bersenam, atau mereka ada duit lebih untuk beli makanan sihat dan ‘eat clean’ yang harganya lebih tinggi  dari makanan biasa yang lain. Atau, mereka belum pernah melahirkan anak atau pun usia masih muda.

Atau, anda mempunyai pelbagai alasan lain lagi kenapa berat badan susah turun tidak seperti sesetengah orang lain yang anda kenal.

Jadi, apakah penyelesaiannya sekarang? Bagaimanakah caranya untuk anda boleh berubah supaya berjaya menurunkan berat badan?

Perkara penting yang anda perlu fahami ialah, semua orang meghadapi cabaran dan dugaan dalam menurunkan berat badan, tidak kiralah latar belakang pendidikan, kerjaya dan usia mereka. Sama ada golongan professional seperti doktor, dan guru, ataupu suri rumah atau pelajar, semuanya mempunyai cabaran masing-masing dalam menurunkan berat.

Cabaran dan dugaan ini mungkin tidak sama seperti yang anda hadapi sekarang, tetapi ada beberapa punca bagaimana mereka dapat menghadapinya dan mendapat hasil turun berat badan   dengan lebih baik.

Berikut ialah 3 cara kenapa berat badan susah turun, dan  cara mengatasinya:-

Punca  #1 Tidak percaya kepada  diri anda sendiri


Anda masih tertanya-tanya sama ada anda mampu menurunkan berat badan seperti yang anda inginkan.

Sebelum memulakan sesuatu program turunkan berat badan, anda perlu mempunyai kepercayaan bahawa anda mampu melaksanakannya. Dengan kepercayaan yang teguh, anda akan memperolehi keyakinan untuk mencapai matlamat anda. Keyakinan ini sangat membantu untuk anda menghadapi cabaran yang datang.

Punca #2 Tidak Konsisten


Apabila anda telah memilih program menurunkan berat badan yang tertentu, adalah penting anda konsisten melaksanakannya dan jangan berhenti sebelum masa yang sepatutnya. Jika anda hanya komited untuk melaksanakannyanya untuk seminggu dua sahaja dan selepas itu terus berhenti, memang sudah untuk lihat kesan. Ada juga yang asyik mengelat dalam sesuatu program turun berat dan tidak melakukan sepenuhnya seperti yanng sepatutnya.  Inilah sebab kenapa berat badan susah turun.

Pilih program yang sesuai dan anda mampu laksanakan supaya anda lebih konsisten dan berupaya kekal dalam program tersebut tanpa mudah putus asa.

Punca # 3 : Tidak sabar

Untuk mendapatkan hasil, akan memerlukan sedikit masa. Jadi anda haruslah bersabar dan jangan mengharapkan ‘shortcut’ atau inginkan hasil dalam masa yang singkat. Jangan letak matlamat terlalu tinggi yang sukar dicapai. Teruskan usaha anda dan bersabar selagi belum mencapai matlamat anda

Kepentingan Coach dalam membantu menghadapi cabaran menurunkan berat badan

Jika anda sudah mencuba pebagai cara untuk turunkan berat tapi tidak berjaya, anda tidak perlu putus asa selagi anda belum pernah mempunyai seorang Coach untuk membantu anda.

Coach ialah Jurulatih yang dapat membantu anda menurunkan berat badan dengan lebih berkesan. Lantik seorang Coach yang berpengalaman, dan telah membantu ramai orang menurunkan berat badan. Ini dapat membina keyakinan diri yang anda juga boleh berjaya seperti ramai lagi yang lain.Anda juga lebih faham kenapa berat badan susah turun sebelum ini.

Coach dapat bantu anda kenalpasti diet yang sesuai dengan cara hidup anda sekarang supaya anda lebih mudah untuk konsisten. Coach akan memberikan sokongan dan motivasi di saat anda memerlukan, supaya anda tidak mudah putus asa dan lebih bersabar.

Jika anda belum pernah mempunyai seorang Coach, inilah masanya untuk bermula.

Kelebihan Herbalife ialah anda mendapat Coaching PERCUMA untuk membantu anda memilih pemakanan yang sesuai. Coach Herbalife sentiasa mendapat latihan yang sesuai dan maklumat terkini dalam nutrisi dan cara hidup sihat, dan Coach boleh berkongsi dengan anda cara turunkan berat badan yang paling sesuai untuk anda.

Aziera Yazid merupakan seorang Coach Herbalife yang telah turun 18kg dengan produk Herbalife dan kini membantu ramai orang untuk menguruskan berat badan dan lebih cantik dan bertenaga dengan nutrisi Herbalife.


photo 
     No comments:

Post a Comment

Isikan maklumat berikut

Isikan maklumat dibawah jika anda serius untuk melantik saya sebagai Jurulatih Pengurusan Berat Badan anda

Nama:
Email:
No Telefon

This HTML form was created by Freedback.

Menurunkan Berat Badan dengan Aziera Yazid