Pengedar Herbalife Kuantan

Pengedar Herbalife Kuantan

Menurunkan Berat Badan dengan Aziera Yazid

Monday, January 26, 2015

Herbalife Kuantan: Herbalife Day Bulan Januari 2015


Jom sertai kami untuk aktiviti Fit Hour sempena Hari Herbalife Kuantan seperti berikut:-

Tarikh: 31 Januari 2015
Masa: 9 pagi (8:45 pagi untuk pendaftaran)
Lokasi: Hotel Rocana Kuantan

Anda dapat mengetahui bagaimana cara menurunkan berat badan melalui senaman dan juga nutrisi dalam makanan.

Hubungi saya untuk menyertainya Aziera 0179360797

Jumpa di sana!

Saturday, January 24, 2015

Bagaimana Nak Kurus dengan Bersenam di Kuantan?

Ketahui Cara Bagaimana Nak Kurus Dengan Bersenam Jika Anda Berada di Kuantan.


Selepas lebih daripada setahun melahirkan anak ketiga, saya berjaya turunkan berat badan sebanyak 18kg daripada berat selepas bersalin dahulu. Kini,  tibalah masanya untuk saya mula melakukan senaman secara konsisten kerana saya faham iaitu cara bagaimana nak kurus selain daripada menjaga pemakanan ialah dengan bersenam. 

Tertanya-tanya samada anda boleh kurus tanpa senaman? Baca di sini.

Senaman dapat membakar kalori dan lemak dalam badan. Dengan bersenam kita akan dapat bentuk badan lebih menarik kerana senaman dapat membantu kita mengekal dan membina otot. Yang paling penting ialah senaman dapat membantu kita menjaga kesihatan jantung.

Dengan semangat nak kuruskan badan, saya dengan gigihnya cuba bersenam sendiri di rumah. Download semua video senaman tidak kiralah dance workout, zumba, yoga, pilates dan lain-lain lagi. Selain tu juga saya cuba berlari atas treadmill yang sudah ada di rumah.


Tetapi, untuk bersenam sendiri di rumah memang sesuatu yang sangat mencabar. Antara cabaran bagaimana nak kurus dengan bersenam sendiri di rumah ialah:-
  • Selalu rasa diri sibuk dan sukar cari masa untuk bersenam
  • Selalu diganggu dengan panggilan telefon, kerenah anak, lain-lain hal walaupun pada waktu yang sudah ditetapkan bersenam. Akhirnya, terus tak jadi nak bersenam pada waktu yang telah dirancang.
  • Tiada rakan untuk memberi sokongan dan sama-sama melakukan dengan lebih baik. Akhirnya bagaimana nak kurus, kalau rasa bosan ketika bersenam, dan akhirnya kita terus berhenti.
  • Tiada jurulatih  yang boleh menasihati postur yang betul semasa bersenam

Berdasarkan pengalaman saya sendiri, hanya mereka yang betul-betul berdisiplin dan komited sahaja dapat meneruskan senaman sendirian jika mereka nak kuruskan badan. Jika anda ingin tahu bagaimana nak kurus dengan cara bersenam yang lebih berkesan. melakukan senaman secara berkumpulan adalah satu pilihan yang terbaik.

Sempena Tahun 2015 ini saya telah  mengambil keputusan untuk mendaftar  di sebuah Fitness Centre berdekatan dengan rumah saya iaitu di Taman Tas. Selain daripada itu juga, saya mula menyertai aktivti senaman Fit Hour yang diadakan di Taman Tasik Bandar,Indera Mahkota, Kuantan setiap petang pada hari Selasa, Khamis dan Ahad. Hubungi saya jika anda ingin turut serta dengan aktiviti Fit Hour ini

Barulah saya sedar bahawa bersenam secara berkumpulan dapat memberikan hasil yang lebih baik daripada senaman secara sendirian di rumah. Ini adalah atas beberapa sebab:-
  •  Jadual bersenam yang tetap menyebabkan kita terpaksa ikut jadual dan tiada perubahan pada yang dirancang,
  • Ada ramai kawan sebagai pendorong dan memberikan motivasi. Senaman juga menjadi lebih menyeronokkan.
  • Mendapat coaching yang sepatutnya tentang postur yang betul dan juga mendapat tips cara bagaimana nak kurus lebih baik dengan senaman dan pemakanan
Jadi, jika anda seseorang yang ingin turunkan berat badan dengan senaman, untuk mendapat hasil yang lebih baik, anda boleh mendaftar ke mana-mana gym dan Pusat Fitness berdekatan dengan rumah atau pejabat anda. Anda berpeluang memilih jenis senaman yang disukai dan juga yuran akan dikenakan berdasarkan pilihan jadual anda.

Tetapi jika anda inginkan aktiviti senaman santai yang menyeronokkan secara outdoor,  anda boleh menyertai saya bersenam di Taman Tasik Bandar,Indera Mahkota, Kuantan sebanyak 3 kali seminggu.

Marilah bersama-sama menyertai aktiviti Fit Hour ini.  Saya sentiasa berminat untuk menambah kenalan terutama dari segi kesihatan!

Adakah anda seseorang yang telah berjaya menurunkan berat melalui senaman? Atau adakah anda sedang mencari senaman yang sesuai untuk anda? Kongsikan pengalaman anda di ruangan komen di bawah.



photo 
     


Thursday, January 8, 2015

Bagaimana Saya Bermula dengan Online Bisnes Dari Rumah?

Online Bisnes Dari Rumah: Kisah permulaan bekerja dari rumah


Sejak dari awal minggu ini, saya agak sibuk menguruskan persiapan ke Acara Spectacular Herbalife Malaysia yang akan berlangsung di Kuala Lumpur pada 16 hingga 18 Januari 2015 ini. Syukur, Alhamdulillah. Semua persediaan semua siap, hanya menunggu tarikh tersebut sahaja dan bersiap sedia untuk belajar.

Apakah itu Spectacular Herbalife?

Spectacular ialah satu acara terbesar bagi Herbalife di Malaysia yang diadakan pada setiap tahun, khusus bagi meraikan dan menghargai semua ahli Herbalife di Malaysia. Semua ahli Herbalife akan datang dari semua negeri di Malaysia dan berkumpul di acara ini. Selain daripada itu, ramai speaker-speaker jemputan hebat dari dalam dan luar negara akan memberikan taklimat dan mengajar ahli-ahli dan Coach Herbalife yang hadir tentang cara melakukan bisnes dengan lebih baik.

Dalam menghadapi persedian acara tahun ini, saya teringat kisah bagaimana Spectacular telah membuka peluang kepada saya tentang melakukan online bisnes dari rumah. Saya tidak pernah menyangka hanya dengan membuat keputusan untuk hadir pada acara Spectacular Malaysia pada tahun 2011, telah menunjukkan saya satu peluang untuk merealisasikan impian saya iaitu dengan menggunakan Herbalife secara online bisnes dari rumah. Jika sebelum itu saya hanya ingin menggunakan produk Herbalife untuk kesihatan dan mengawal berat badan, dengan hadir ke acara Spectacular saya dapat lihat peluang yang sangat besar dalam Herbalife. Baca kisah saya di acara Spectacular untuk Pengedar Herbalife Malaysia di sini.

Download ebook untuk ketahui bagaimana saya turun berat badan 18kg menggunakan produk Herbalife


Inilah gambar kenangan saya pertama kali dalam acara Spectacular Malaysia pada tahun 2011 di PICC, Putrajaya. Lihatlah saya hanya duduk di atas tangga sahaja. Walaupun memang tempat duduk disediakan, tetapi disebabkan teruja dengan keadaan di dalam acara ini, saya bersemangat nak melihat stage dengan lebih dekat, dan sanggup duduk atas tangga. Memang mengujakan!

Sesungguhnya saya tidak pernah menyesal untuk menghadirkan diri ke Acara Spectacular ini. Hasil daripada acara ini telah mengubah kehidupan saya sama sekali. Saya juga berjaya melayakkan diri mengikuti percutian percuma yang dianjurkan oleh Herbalife, menambah pendapatan dalam bisnes Herbalife dan lain-lain lagi*. Yang paling penting ialah acara ini telah memberikan peluang untuk saya melakukan Herbalife online bisnes dari rumah.

Jika anda seperti saya satu ketika dulu, yang masih mencari-cari peluang untuk mendapatkan pendapatan sampingan dengan melakukan  online bisnes dari rumah, hubungi saya untuk mengetahui bagaimana Herbalife boleh membantu anda.

Baca kisah bagaimana saya memulakan perniagaan saya dari rumah. Email ke aziera@azierayazid.com untuk mendapatkan ebook ' Bagaimana Memulakan Bisnes Online dari Rumah dengan Kos Yang Sangat Rendah'.
photo
Aziera Yazid
     
* Pendapatan yang diterima bukanlah purata pendapatan untuk semua. Purata pendapatan setiap individu adalah berbeza-beza. 
* Percutian adalah berdasarkan kelayakan yang ditetapkan oleh Herbalife Malaysia

Friday, January 2, 2015

Salam Maulidur Rasul untuk semua

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani. 

Salam dan selawat ke atas Nabi Muhammad SAW yang sangat mulia.


Wednesday, December 31, 2014

Nak belajar buat online bisnes dari rumah?

Kelas online bisnes dari rumah di Kuantan 


Wow! Seronoknya dapat mengadakan Kelas Blogging untuk mengajar kawan-kawan dari Herbalife tentang bagaimana melakukan blogging untuk Herbalife Online Bisnes dari rumah.

Sebagai penutup Tahun 2014, mereka semua berminat untuk belajar cara menulis blog bagi membantu bisnes Herbalife  mereka. Lihat sahaja betapa seronok dan terujanya mereka dapat belajar ilmu menulis blog hari ini!

Alhamdulillah dengan pengalaman selama 6 tahun menulis blog Herbalife  dan melakukan perniagaan Herbalife ini secara online, serta menjadi Coach Herbalife untuk ramai orang di serata  Malaysia, saya dapat menyediakan kelas untuk mereka belajar cara menulis blog.

Kelas ini dibahagikan kepada beberapa bahagian, sesuai dengan keperluan dan tahap kemahiran mereka yang sedia ada. Walaupun ada di antaranya yang sudah lama tidak memegang komputer atau hanya mahir dengan smart phone sahaja, tetapi dengan kesungguhan untuk belajar dan memajukan diri masing-masing, mereka sangat bersungguh-sungguh berusaha memahami maklumat yang diberikan.

Sebagai orang yang memberi tunjuk ajar mereka hari ini, saya rasa sangat berbangga dengan usaha yang telah mereka tunjukkan. Insha-Allah dengan usaha dan kesungguhan ini, serta konsisten untuk memperbaiki diri bagi menghasilkan blog yang menarik, mesti mereka akan dapat menulis blog yang akan membantu Herbalife online bisnes dari rumah mereka.

Sama-samalah kita doakan kejayaan mereka ini! Ameen.

Selamat Datang Tahun 2015. Semoga tahun ini menjanjikan sesuatu yang luarbisa untuk kita semua.

Aziera Yazid telah berjaya turun berat badan sebanyak 18kg dengan menggunakan produk Herbalife dan merupakan seorang Coach Herbalife yang boleh membantu anda melakukan bisnes online dari rumah ini. 
Download ebook Aziera. Ketahui Bagaimana Saya Turun Berat Badan Walaupun Sibuk

Email Aziera ke aziera@azierayazid.com untuk mendapatkan ebook ' Bagaimana Memulakan Bisnes Online dari Rumah dengan Kos Yang Sangat Rendah'.
photo
Aziera Yazid
     

Thursday, September 25, 2014

Lokasi Herbalife Kuantan

Herbalife Kuantan: Lokasi saya di mana?


Saya merupakan seorang Pengedar Herbalife Malaysia yang aktif dan sudah menjalankan perniagaan Herbalife Kuantan sejak 6 tahun yang lalu. Selain daripada mengadakan temujanji dengan pelanggan sekitar bandar Kuantan, saya juga melakukan bisnes Herbalife ini secara online, dan telah membantu ramai orang menurunkan berat badan dengan Herbalife di serata Malaysia, termasuk Sabah dan Sarawak.

 Dapatkan Herbalife Online di sini


Sebagai seorang Pengedar Herbalife Kuantan, saya selalu menerima panggilan telefon dan mesej daripada orang sekitar Kuantan yang berminat ingin mencuba produk Herbalife, ataupun yang sudah pernah menggunakannya dan ingin membeli produk ini.

Biasanya orang yang menelefon saya akan bertanya di mana kah sebenarnya lokasi Herbalife Kuantan.

Walaupun rumah saya berada berdekatan Bypass Kuantan, sebagai seorang ahli Herbalife Kuantan yang aktif, saya bersedia mengadakan temujanji dan menghantar produk di mana-mana sekitar bandar Kuantan. Inilah kelebihan berada di bandar Kuantan yang indah ini, di mana kawasannya yang tidak terlalu besar dan mudah di akses dari mana-mana. 

Sekiranya sesiapa yang bersedia menemui saya di mana-mana tempat di daerah Kuantan ini, tidak kiralah sama ada anda berasal dari tengah bandar Kuantan, kawasan yang agak jauh dari pusat bandar seperti Beserah, Damansara, Pandan, Indera Mahkota, Sungai Isap, atau lain-lain, Insya-Allah memang tidak ada masalah bagi saya untuk berada di sana untuk temujanji Herbalife Kuantan anda. 

Begitu juga jika anda berada di Pekan, Muadzam Shah, Kemaman dan lain-lain luar Kuantan, kita masih boleh mengadakan temujanji, sama ada anda datang ke Kuantan atau saya boleh pergi ke bandar anda dengan beberapa keadaan. Selain itu bila-bila masa sahaja anda bebas untuk memilih mendapatkan produk ini secara beli Herbalife online.

Kesimpulannya, tidak kisahlah di mana anda berada sekitar bandar Kuantan, Herbalife Kuantan boleh datang menemui anda jika anda ingin dapatkan analisa kesihatan bagi mengetahui produk Herbalife mana yang sesuai  untuk anda. Selain itu juga saya boleh memberikan anda peluang membuat Facial menggunakan produk Herbalife SKIN sekiranya anda berminat mendapat kulit cantik dengan Herbalife.

Hubungi saya di nombor 017-9360797 untuk membuat temujanji anda sekarang.






Friday, March 21, 2014

Herbalife Kuantan: Bantu saya!

Herbalife Kuantan: Bantu saya!

Sebagai seorang Pengedar Herbalife Kuantan,  saya selalu mendapat panggilan telefon atau mesej daripada orang yang berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk Herbalife, ataupun yang ingin terus mencuba produk ini untuk pertama kali. Selain itu, ada juga yang pernah menggunakan produk ini, ingin mendapatkannya secara retail dari saya kerana berada di Kuantan.


Kali ini saya ingin bercerita mengenai peristiwa yang berlaku baru-baru ini. Mula-mula, saya telah mendapat mesej dalam Whatsapp daripada seorang pemuda yang sedang mencari Herbalife Kuantan.

Setelah bertanya beberapa soalan, rupa-rupanya adik ni nak dapatkan produk Herbalife Radiant C Scrub Cleanser, iaitu pencuci muka dengan Vitamin C dari Herbalife Malaysia. Katanya, dia sudah menggunakan pencuci muka ini, dan sangat berpuas hati dengan kesan yang diberikan oleh pencuci muka ini. Dia suka dengan perubahan pada kulit wajahnya sepanjang menggunakan produk ini.

Rupa-rupanya dia telah kehabisan produk ini dan memerlukan pencuci muka ini untuk dibawa ke Singapura bagi menghadiri sesi interview untuk satu jawatan menarik di sana dengan syarikat Singapore Airlines. Katanya, tanpa pencuci muka dia rasa kurang selesa, dan dia akan rasa lebih yakin dalam interview tersebut jika menggunakan pencuci muka ini. Ikuti mesejnya dalam WhatsApp ini.


Menurut Nabil, sudah puas dia mencari Herbalife Kuantan, dan dia faham bahawa Herbalife memang tiada stokis Herbalife Kuantan. Akhirnya selepas mencari dalam internet, dapatlah dia berjumpa dengan nombor telefon Herbalife Kuantan dan terus menghubungi nombor saya.

Nasib baiklah ada rezeki dia untuk dapatkan pencuci muka ini, saya pun rasa sangat gembira dapat membantu adik ini menghadapi sesi temuduga tersebut dengan lebih yakin dengan menggunakan pencuci muka Radiant C tersebut. Sama-samalah kita doakan semoga dia mendapat jawatan yang diidamkannya tu, kan?

Sebenarnya, kesan Herbalife adalah berbeza bagi setiap individu. selain daripada nutrisi dalaman untuk kesihatan sel, herbalife juga mempunyai set rangkaian untuk membekalkan nutrisi luaran iaitu kepada kulit kita.

Facial Scrub Cleanser ini adalah salah satu daripada produk Herbalife untuk Nutrisi Luaran, yang bertujuan membersihkan kulit muka dan menanggalkan sel-sel mati dengan mudah. Selain itu, ia juga mengandungi vitamin C, dan baunya memang wangi macam oren. Cleanser ini memang menjadi produk kegemaran saya dan suami sejak lama dahulu. Kami memang menggunakan cleanser ini setiap hari. Walaupun ia jenis scrub tetapi ia lembut dan boleh digunakan setiap hari untuk mencuci muka setiap pagi dan sebelum tidur. Pencuci muka ini juga sangat sesuai untuk kaum lelaki yang tiada masa untuk menjaga kulit muka. Sejak suami saya menggunakan pencuci muka ini, mukanya jadi kurang berminyak. Apabila digunakan bersama dengan shake Herbalife dan lain-lain produk Nutrisi Dalaman, hasilnya lebih baik lagi untuk kesihatan kulit.

Apa yang saya ingin jelaskan ialah produk herbalife memang merupakan produk yang hangat di pasaran sekarang, bukan sahaja shake dan teh herbalife menjadi pujaan ramai, tetapi juga set nutrisi luaran seperti pencuci muka, face quencher, syampu organik, botol air dan lain-lain lagi.

Sebagai seorang Pengedar Herbalife Kuantan, saya akan sentiasa berusaha untuk mengedarkan produk Herbalife ke seluruh daerah Kuantan dengan penuh rasa tanggungjawab dan beretika. Sesiapa sahaja yang berminat untuk mendapatkan produk Herbalife di Kuantan boleh terus menghubungi saya di nombor 0179360797 (maxis) atau 0192208901 (celcom).

Sebagai seorang Coach Herbalife dan pengedar Herbalife Kuantan yang komited, saya akan berusaha menyediakan produk Herbalife yang diperlukan oleh orang di kuantan. Sebelum itu, saya bersedia mengadakan temujanji bagi memberikan analisa kesihatan secara percuma, sebelum mencadangkan produk yang bersesuaian dengan keperluan dan bajet anda.

Bagi orang Kuantan yang ingin turunkan berat badan cepat, selain daripada mengubah pemakanan secara sihat dengan produk Herbalife, saya juga menyediakan sesi zumba untuk bantu anda shaping dan membakar kalori dengan cara aktif dan berkesan. Hubungi saya bagi mendapatkan sesi Zumba Kuantan anda secara percuma.

SMS/ WHATSAPP 017 936 0797 || WECHAT aziera_yazid

*Keputusan adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza